Ann Wyckmans: “Wakker geschud door The Academy.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

30 jaar geleden stapte ik vol goesting ‘de Boerentoren’ in Antwerpen binnen en startte ik met veel passie mijn loopbaan bij KBC, toen nog Kredietbank, op. Heel die tijd heb ik heel graag en en heel hard samengewerkt met ontelbare collega’s die op mijn pad kwamen en die stuk voor stuk een deeltje gingen uitmaken van mijn 2de familie, mijn 2de thuis. Want zo voelde het ook, elke dag thuiskomen in een warm nest.

En ik kan jullie wel vertellen dat het inspelen op de enorme uitdagingen op de financiële markten, het samenwerken mét en begeleiden van collega’s, het leiden van een team, het samen knokken voor commerciële targets en ze ook binnenhalen… mij elke dag opnieuw tonnen energie en voldoening gaven.

Tot ik exact 1 jaar geleden na anderhalf uur file rijden thuiskwam, ik plofte heel wat minder voldaan en doodmoe in de zetel.

Wat was er aan de hand? Waar was al die positieve energie die ik vroeger uit mijn job haalde naartoe?

De reden hiervoor was niet ver te zoeken.

Ik werkte op dat moment op 79km van thuis en was dagelijks meer dan 3uur onderweg. Daar kroop een substantieel deel van mijn energie in terwijl ik aan de andere kant nog maar weinig energie bijtankte uit mijn job. De switch van het warme face-to-face relatiebankieren naar de digitale approach van klanten in het nieuwe bankenlandschap speelde mij echt parten. Ik miste het persoonlijk contact met klanten, het intens, maar zo voldoeninggevend, zorgen voor klanten wat mij voordien steeds zo na aan het hart had gelegen.

En toen, in mijn zetel, kwam ik tot besef: ‘Ik voel ‘t niet meer’. De verbinding met mijn oude loopbaan en werkgever was volledig verbroken, de drive stilgevallen, mijn passie uitgedoofd en alle energie was op. Zelfs mijn 2de thuis voelde koud en kil aan.

Gelukkig kon ik op dat moment terugvallen op 2 grote basiswaarden in mijn leven: Positief denken en Praten werkt!

Ik nam een coach onder de arm en ging samen met haar op zoek naar wat mijn passie, goesting, drive en jobvreugde terug zou aanwakkeren. Zij heeft mijn ogen geopend! Ik besefte ineens dat ik 3 decennia later, met een pak ervaring, professionele wijsheid en leergierigheid op de drempel stond van een nieuw avontuur. Mijn coach zette mij aan het werk om zelf mijn drijfveren terug te vinden, om zelf te herontdekken in welk domein ik in mijn kracht sta en waar ik me terug als een vis in het water voel.

Ik kwam er terug achter dat ik een echte ‘mensenmens’ ben. Samen dingen verwezenlijken, mijn kennis en ervaring in de schaal leggen om mensen te begeleiden en verder te laten groeien, dat wordt mijn nieuwe uitdaging!

Ik word er blij van als ik het schrijf.

Ik ging door een periode van vallen en opstaan, van twijfel over zekerheden opgeven of niet, tot de balans doorsloeg en ik met volle moed op zoek ging naar meer kennis en vaardigheden voor mijn nieuwe uitdaging. Ik moest niet ver zoeken!

Al meer dan 15 jaar volg ik van dichtbij de activiteiten bij The house of change. Ik krijg steeds een warm gevoel als ik hun verhalen van verbinden en inspireren hoor. Dus trok ik mijn stoute schoenen aan en wandelde binnen op een infoavond. Dit voelde zo fijn aan dat ik me meteen inschreef voor The Academy ‘Train the Trainer’ en het ‘Schakelprogramma tot Facilitator’.

Dat was mijn beste zet van de laatste jaren, in 1 woord: WOW!

The Academy heeft mij een enorme spiegel voorgeschoteld en mijn eigenwaarde geboost. Ik werd wakkergeschud en heb gevoeld en geleerd. Ik werd geïnspireerd, gewaardeerd en terug gepassioneerd door een schitterend team in een warm nest.

Met andere woorden: ik heb terug mijn 2de thuis gevonden. The house of change wordt voor mij The home of change.

Meer nieuws