fbpx

Continuous learning is the new normal.

Een onderzoek van knackonomics bevestigt dat werkgevers vooral op zoek zijn naar medewerkers met een specifiek pallet aan persoonlijke, emotionele en sociale vaardigheden of beter gezegd: ‘Soft skills’.

Samengevat in 3 kerninzichten

  • Soft skills zijn van doorslaggevend belang.

  • Medewerkers dienen in team te kunnen werken en anderen te leiden en te motiveren, want belangrijke dingen krijg je niet alleen gedaan.

  • Continu leren wordt het nieuwe normaal, want medewerkers dienen de vaardigheid & bereidheid te hebben om nieuwe skills te leren of verder te ontwikkelen.

Nieuwe verwachtingen op vlak van leren & ontwikkelen

  • Leren moet voortaan resultaat opleveren, want de gevraagde vaardigheden (soft skills) zijn nodig voor bedrijven om het verschil te kunnen blijven maken. Medewerkers moeten de gewenste vaardigheden dus kunnen toepassen in de dagelijkse werkcontext.

  • De noodzaak groeit om leren veel meer te personaliseren. Enerzijds door medewerkers verantwoordelijkheid te geven over hun eigen leer & ontwikkelproces. Maar anderzijds ook door verschillende leertrajecten aan te bieden die medewerkers (bij gebrek aan voldoende deelnemers voor één groep) ook individueel kunnen volgen.

  • Meer en meer bedrijven kiezen ervoor om één of meerdere ‘soft skills’ in te zetten als een gemeenschappelijke vaardigheid voor al hun medewerkers, om zo dus als het ware de ‘organisatie talenten’ te verbeteren ; bijvoorbeeld : ‘een klantgerichte attitude’ of ‘de vaardigheid om feedback te geven’.

De Silver©– methode.

De traditionele opleidingsmethodes zijn niet langer toereikend voor deze nieuwe uitdagingen omdat ze te weinig vrijheden inbouwen om elk individu op het juiste moment de nodige leerinjecties te kunnen aanbieden.

Om efficiënt te ‘leren’ en daardoor succesvol te ‘veranderen’ zijn drie leerstappen/fasen noodzakelijk die niet alleen de eigenlijke medewerkers, maar ook de organisatie errond meenemen en op elkaar afstemmen.

Met onze Silver©– methode zetten we deze 3 fasen voor leren slim in, zowel voor individuele-, groep- als organisatie- trajecten.

Het maakt continu leren mogelijk !

Tijdens onze workshop “Leren & Ontwikkelen” ontdek je samen met ons oa. hoe je continuous learning kan inzetten in je organisatie.