Opleidingsvraagstukken

met als ultieme doel duurzame verankering
van de gewenste gedragsverandering

Om als bedrijf concurrentieel te blijven in een hoog dynamische markt, maken slimme competentievorming en duurzame leertrajecten een wezenlijk onderdeel uit van jouw strategie. Medewerkers dienen geïnspireerd en getraind te worden om van meerwaarde te zijn vandaag én in de toekomst.

Waarom L&D trajecten?

Concurrentieel voordeel creëren.

Creëren van een
future-fit organisatie

Verandering is de enige constante. Medewerkers tijdig voorzien van de juiste kennis en tools draagt bij aan een organisatie die klaar is voor de toekomst.

Talent ontwikkeling
& retentie

Ontwikkelen en bijleren zijn intrinsieke motivatoren van medewerkers.

Via slimme, gestructureerde competentievorming engageer je jouw teamleden voor langere termijn.

Differentiëren in een verzadigde markt

L&D is van groot belang om nieuw talent binnen te halen, maar ook als commercieel onderscheidende factor bij je klanten. Bedrijven die ‘on top of their field’ zijn, worden aanzien als meer gegeerde partners.

human impact experts

Anders leren. Beter integreren.

the house of change ondersteunt sinds 2011 KMO’s, multinationals en openbare diensten met het inspireren, opleiden en verankeren van meer dan 180 leerdoelen over verschillende domeinen, gaande van leiderschap en change tot klantgerichtheid en communicatie.

> Sterke focus op de ‘human side‘ van leerprocessen voor maximale verankering.

> Via belevingstrajecten en vernieuwende leervormen (blended learning, koppeling met sportactiviteiten of teambuilding,…) de medewerker actief mee betrekken in het leerproces.

> Divers aanbod om de verschillende lagen binnen jouw organisatie in verandering te zetten.

Tijdens de gunning stelde the house of change voor om voor het overkoepelend project een micro- en macroplan te gebruiken. Ze hielden van in het begin rekening met de huidige stand van zaken in de organisatie en co-creatief samenwerken met de werkgroep. Ook tijdens de uitvoering van deelopdrachten (open leeraanbod en maattrajecten) stonden ze open voor feedback, suggesties en bijsturingen.

Marion Kahane
Dienst talent- en organisatieontwikkeling

Provincie Antwerpen

Contact

Meer weten? Contacteer ons en we komen spoedig bij je terug.

Ann Wyckmans

Voornaam *
Naam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Mijn vraag

Maandag 22 APRIL 2024

HR DAY

Ontdek de toekomst van organisatorische groei en verandering tijdens onze gratis HR-DAY vol interactieve workshops en netwerkmogelijkheden.