Train the trainer

Masterclass opleiding

Wil je als trainingsprofessional naadloos kunnen inspelen op de huidige begeleidingsnood in de markt en wil je samen met een gelijkgestemde leergroep de nodige begeleiding skills verwerven om succesvolle trajecten te kunnen neerzetten bij je klanten? Heb je het gevoel dat je opleiding goed zou moeten werken, maar niet de gewenste impact bereikt bij de deelnemers? Dan is dit ontwikkelsprogramma een evidentie binnen je opleidingsplan.

Lesdagen

  • 19/11/2021
  • 22/12/2021
  • 24/01/2022
  • 14/02/2022
  • 15/02/2022

Interesse in deze opleiding?

Wilt u zich inschrijven of hebt u nog vragen over deze opleiding?

Het programma

Stap 1: Persoonlijk intake-gesprek
Tijdens dit gesprek leren we jou kennen als persoon en als begeleider. Wie ben je, waar sta je voor en waar wil je naartoe? Op die manier stemmen we jouw traject af op dat verhaal.
Persoonlijk gesprek in te plannen wanneer mogelijk

Dag 1 & 2: Essentiële vaardigheden voor trainers
Tijdens de eerste twee dagen van de train de trainer leer je onmisbare vaardigheden voor elke trainer:
Hoe werk je effectief toe naar leerdoelen in je training? Hoe krijg je deelnemers in beweging en aan het oefenen met nieuwe vaardigheden? Hoe ga je om met deelnemers of een groep die weerstand heeft? Hoe blijf je overeind in moeilijke situaties? Hoe geef je feedback die echt aanzet tot leren? Wat zijn de geldende principes wanneer je een deelnemer confronterende of constructieve feedback wil geven? Hoe werkt groepsdynamica en hoe kan je dit inzetten in je training?

Dag 3: Ontwerp opleidingsprogramma’s met impact
Waarom standaard opleidingsprogramma’s niet werken. Misschien voelde je in het verleden al dat je dienstverlening vaak tekortschoot. Nu ontdek je waarom dat zo was (en hoe je programma’s bouwt die een echte impact hebben bij je klanten). Hoe je praktisch aan de slag gaat om een opleidingsprogramma te ontwerpen dat de resultaten oplevert die je klanten willen. Hoe jezelf te positioneren zodat klanten kiezen voor jouw aanpak.

Dag 4: Ga verder dan opleiding alleen, ga voor resultaat!
Je klanten betalen je om resultaten te boeken. In tijden waarin verandering de enige constante is, lopen 70% van de verandertrajecten op een sisser af, omdat ze standaardopleidingen hanteren. In deze module leer je:
Hoe je je trainees gidst op weg naar succes. Hoe je ze leert veranderen, ontwikkelen en groeien. Hoe je weerstand herkent en ermee omgaat en hoe je kan inspelen op sterke emoties bij je trainees (als gevolg van de grote veranderingen in hun omgeving). Wanneer tussen te komen, wanneer te coachen en wanneer afstand te nemen. Hoe je “change champions” kan identificeren en hen aanspoort om het voortouw te nemen. Hoe je je trainees achter de visie van hun organisatie schaart en als team leert werken naar een gemeenschappelijk doel.

Dag 5: Mijn persoonlijk potentieel als trainer/begeleider
De puzzel valt in elkaar. Je zal VEEL over jezelf en je sterktes en zwaktes leren. We gebruiken “mirroring”-technieken waarmee je jezelf door een andere bril ziet…die van de groep en je coach. Je ontdekt je unieke sterke punten en hoe je ze kan verzilveren om betere resultaten voor je klanten te realiseren. Soms is de ervaring van jezelf zo diep te ontdekken confronterend. Wees er maar zeker van je dat je de nieuwverworven inzichten optimaal zal benutten om een betere trainer en authentieke leider te worden. We nemen alles door wat je geleerd hebt tijdens je transformatie. Zo ontstaat er een blauwdruk van hoe jij en je business het momentum van groei kunnen aanhouden waarvan je de basis hebt gelegd tijdens het programma. En, heel belangrijk, we vieren samen je successen!

 

FAQ

Onze train the trainer opleiding is ontworpen voor iedereen die zijn/haar manier van trainen een nieuwe wending wil geven. Er is geen voorkennis vereist.
Om de sessies zo persoonlijk mogelijk te maken, is er een maximum van 8 deelnemers voor deze opleiding. Zo kunnen we tijdens de sessies dieper ingaan op jouw persoonlijke situatie.
Wat je niet nodig hebt voor deze opleiding is voorkennis. Maak zeker wel je agenda leeg op de data van de opleiding.
De Train the trainer opleiding is opgebouwd volgens een beproefd concept dat alle trainers van the house of change doorlopen. De class bestaat uit de volgende onderdelen: een persoonlijk intakegesprek en interactieve workshops.

Meer informatie over onze trainers?