Train the trainer

Masterclass opleiding Train the Trainer / Word bedrijfstrainer

Wil je als trainingsprofessional naadloos kunnen inspelen op de huidige begeleidingsnood in de markt en wil je samen met een gelijkgestemde leergroep de nodige begeleiding skills verwerven om succesvolle trajecten te kunnen neerzetten bij je klanten? Heb je het gevoel dat je opleiding goed zou moeten werken, maar niet de gewenste impact bereikt bij de deelnemers? Dan is dit ontwikkelsprogramma een evidentie binnen je opleidingsplan.

Binnen onze train the trainer opleiding ontdekken we samen de antwoorden op deze en vele andere vragen, die jou als trainer in staat stelt om opleidingen met impact te begeleiden.

Het is een understatement dat de nood aan training groot is in onze continu veranderende wereld. De laatste jaren is de rol van trainingen totaal veranderd binnen organisaties. Opleidingen evolueerden van louter skills verwerving naar een totaalpakket waar duurzaam veranderd gedrag en community building centraal staan.

 

 

Lesdagen

Persoonlijke intake: In overleg te bepalen.
Startdatum: 13/03/2023
Lesdag 2: 17/04/2023
Lesdag 3: 05/05/2023
Lesdag 4: 15/05/2023
Lesdag 5: 08/06/2023
Lesdag 6: 09/06/2023

Interesse in deze opleiding?

Wilt u zich inschrijven of hebt u nog vragen over deze opleiding?

Of kom je graag naar onze infosessie?

Het programma

Stap 1: Persoonlijk intake-gesprek

Tijdens dit gesprek leren we jou kennen als persoon en als begeleider. Wie ben je, waar sta je voor enwaar wil je naartoe? Op die manier stemmen we jouw traject af op jouw persoonlijk verhaal.

Persoonlijk gesprek in te plannen in gezamenlijk overleg.

Dag 1 & 2: Essentiële vaardigheden voor trainers

Tijdens de eerste twee dagen van de train de trainer leer je onmisbare vaardigheden voor elke trainer:Hoe werk je effectief toe naar leerdoelen in je training? Hoe krijg je deelnemers in beweging en aan het oefenen met nieuwe vaardigheden? Hoe ga je om met deelnemers of een groep die weer- stand heeft? Hoe blijf je overeind in moeilijke situaties? Hoe geef je feedback die echt aanzet tot leren? Wat zijn de geldende principes wanneer je een deelnemer confronterende of constructieve feedback wil geven? Hoe werkt groepsdynamica en hoe kan je dit inzetten in je training?

Dag 3: Ontwerp opleidingsprogramma’s met impact

Waarom standaard opleidingsprogramma’s niet werken. Misschien voelde je in het verleden al dat jedienstverlening vaak tekortschoot. Nu ontdek je waarom dat zo was (en hoe je programma’s bouwt die een echte impact hebben bij je klanten). Hoe je praktisch aan de slag gaat om eenopleidingsprogramma te ontwerpen dat de resultaten oplevert die je klanten willen. Hoe jezelf te positionerenzodat klanten kiezen voor jouw aanpak.

Dag 4: Concreet aan de slag met een impactvolle training

Binnen deze opleiding dag bundel je alle voorgaande vaardigheden in een minitraining. Gedurende 3 uur neem je, samen met 2 collega’s, de andere deelnemers mee in een inspirerende en zelfontworpen workshop. Je krijgt na afloop een pakket aan persoonlijke bevestiging en tips die jou nog sterker maken in je vak. Tijdens deze fantastische en life changing dag krijg je de kans je eigen leervorderingen te consolideren. Deze dag vormt de hefboom naar je ware potentieel als impactvolle trainer.

Dag 5: Mijn persoonlijk potentieel als trainer/begeleider

De puzzel valt in elkaar. Je zal VEEL over jezelf en je sterktes en zwaktes leren. We gebruiken “mirroring”-technieken waarmee je jezelf door een andere bril ziet…die van de groep en je coach. Je ontdekt je unieke sterke punten en hoe je ze kan verzilveren om betere resultaten voor je klan- ten te realiseren. Je ondervindt wat de kracht van een lerende community kan zijn en hoe deze nog extra bijdraagt aan het leerrendement van je deelnemers.

Ten slotte gaan we tijdens deze verbindende dag samen met de groep op zoek naar jouw persoonlijke totem die jou als trainer typeert en versterkt. Onze eigen leer community is gestart en is klaar om onze verdere trainersgroei te ondersteunen.

Wees er maar zeker van je dat je de nieuwverworven inzichten optimaal zal benutten om een beteretrainer en authentieke (bege)leider te worden. We nemen alles door wat je geleerd hebt tijdens je transformatie.

Wat je nog moet weten over de masterclass Train the Trainer?

De train the trainer opleiding is opgebouwd volgens onze eigen ontworpen methodologie die het leerrendement maximaliseert. Je traject bestaat uit de volgende onderdelen: een persoonlijkintakegesprek, interactieve workshops in groep en tussentijdse coaching momenten.

 

Je coaches, Erika Wyckmans en Rik Van Praet hebben zelf als trainer samen meer dan 40 jaar ervaring in the field en finetunen hun sessies volledig af op hun groep, noden en verwachtingen. Zo krijg je als deelnemer antwoorden op jouw individuele uitdagingen en vragen. Zij maken de theorie tastbaar aan de hand van concrete voorbeelden en oefeningen.

 

De workshops zijn maximaal interactief en intrainend zodat je leert dankzij de expertise van je begeleiders én mede deelnemers.

Nog niet overtuigd? Tijdens de fysieke workshops in Duffel voorzien we een heerlijke lunch, een kennismaking met het team van the house of change op de geweldige locatie van houseofmeetings.

FAQ

Onze train the trainer opleiding is ontworpen voor iedereen die zijn/haar manier van trainen een nieuwe wending wil geven. Er is geen voorkennis vereist.
Om de sessies zo persoonlijk mogelijk te maken, is er een maximum van 8 deelnemers voor deze opleiding. Zo kunnen we tijdens de sessies dieper ingaan op jouw persoonlijke situatie.
Wat je niet nodig hebt voor deze opleiding is voorkennis. Maak zeker wel je agenda leeg op de data van de opleiding.
De Train the trainer opleiding is opgebouwd volgens een beproefd concept dat alle trainers van the house of change doorlopen. De class bestaat uit de volgende onderdelen: een persoonlijk intakegesprek en interactieve workshops.

Interesse in deze opleiding?

Wilt u zich inschrijven of hebt u nog vragen over deze opleiding?

Meer informatie over onze trainers?