fbpx

THOC lanceert digitaal leerplatform voor leer- en verandertrajecten

THOC lanceert digitaal leerplatform voor leer- en verandertrajecten

Door Erika Wyckmans, managing partner van THOC 

The house of change (THOC), een referentiespeler op het vlak van leer- en verandertrajecten, lanceert een uniek digitaal leerplatform. Gecombineerd met de eigen ontwikkelde Silver©-methode, biedt het een krachtige oplossing voor bedrijven en organisaties om leer- en verandertrajecten efficiënter, goedkoper en met blijvend resultaat te realiseren.

“Digitaal leren zit in de lift in België. Dat bleek nog uit een marktstudie die we recent lieten uitvoeren,” aldus Johan Cusseneers, managing partner van THOC. “De meeste bedrijven slagen er maar niet in om medewerkers mee te krijgen in duurzame verandering en levenslang leren. Ons digitaal leerplatform biedt nu de mogelijkheid om leer- en verandertrajecten veel vlotter te doen verlopen én blijvend resultaat te boeken. We merken dan ook een enorme vraag voor het platform bij onze klanten.”

Meer betrokkenheid, hoger efficiëntie aan een lagere kost

Een nieuwe strategie, structuur of software implementeren, overnames doorvoeren of processen stroomlijnen. Het zijn allemaal voorbeelden van change die bedrijven en organisaties het hoofd moeten bieden. De Silver©-methode en het nieuwe ondersteunende digitaal leerplatform spelen doelgericht op die uitdagingen in.

In de eerste plaats ligt de focus van zowel Silver© als het digitaal platform op het behalen van effectief resultaat. Niet enkel individuele leerdoelen, maar ook economische bedrijfsdoelen worden actief meegenomen in de architectuur van onze changetrajecten. De combinatie van een hoger rendement en de lage instap- en werkingskost, maakt van digitaal leren bovendien een verantwoorde en gecontroleerde investering voor bedrijven. Vergeleken met klassieke opleidingen werkt digitaal leren bovendien veel meer op maat van de deelnemers. Het laat toe met kortere interventies, en dus minder werkverlet, sneller rendement te halen. Dankzij de interactie tussen deelnemers onderling en hun begeleider kan er snel en flexibel bijgestuurd worden waar nodig. Hierdoor worden de doorlooptijden van changetrajecten aanzienlijk verkort.

Zwitsers zakmes voor leren en verandering

Het digitaal leerplatform van Scandinavische oorsprong biedt een kant-en-klare online werk- en leerplek en ontmoetingsplaats voor individuen, groepen en begeleiders. Alle relevante info is gecentraliseerd binnen één aantrekkelijke en eenvoudige werkplek, die eveneens dient als meetinstrument voor persoonlijke en economische doelen. Daarbinnen is alles voorhanden om deelnemers te inspireren, te engageren en nieuw gedrag te verankeren. E-learning, social media, online coaching, gamification, video, tests, voting en stemmingen in realtime. Het is allemaal voorzien.

Er wordt gewerkt met een cloudoplossing waarbij geen investering in onderhoud of nieuwe technologie nodig is door klanten die erop aansluiten. Zij betalen een maandelijkse fee voor het platform per gebruiker. Speciaal ontworpen voor leer-en verandertrajecten, maakt het platform gebruik van een gebruiksvriendelijke ‘drag & drop’-interface die toelaat het platform volledig op maat in te richten. De software kan onmiddellijk en zonder opstartkost in de betrokken organisatie worden geïmplementeerd.

Digitaal als sleutel om change succesvol door te voeren

De lancering van het nieuwe digitaal leerplatform kadert in de vernieuwde strategie van THOC. Het bedrijf stelde eerder dit jaar zijn Silver©-methode voor, een innovatief leertraject in drie fases dat resultaat en rendement garandeert bij verandering. Het digitaal leerplatform is een belangrijke tool die toelaat het maximum uit de Silver©-methode te halen. Het verhoogt het leerrendement en laat begeleiding vanop afstand toe. Het ondersteunt bovendien trainees bij het versneld leren van de Silver©-methode, houdt het leerproces warm en verbindt de deelnemers binnen de leergroep.

Voor meer informatie over het nieuwe digitaal leerplatform van THOC kan contact opgenomen worden met Andy (andy@thehouseofchange.be).