Een must voor elke leidinggevende die te maken heeft met change.

WORD EXPERT IN BEGELEIDEN DOORHEEN VERANDERING

Volg onze Masterclass in Change, hét programma voor wie als motor van verandering anderen succesvol wil leren begeleiden. Leer je (verander) potentieel perfect beheersen en aanwenden.

Tijdens onze gratis introductieworkshop van 3 uur  maak je kennis met een nieuwe manier om organisaties en teams doorheen verandering te navigeren.

Leer navigeren doorheen verandering

In het bedrijfsleven zijn veranderingen in organisaties een dagelijkse realiteit. Toch tonen statistieken aan dat meer dan 70% van alle verandertrajecten faalt. Dat heeft vooral te maken heeft met het managen van hoe mensen omgaan met change.


Als leidinggevende word je verondersteld om naadloos in te spelen op turbulente veranderprocessen. Als spilfiguur en motor achter de verandering moet je daarvoor uiteenlopende, vaak nog niet verworven vaardigheden aanspreken. Zo moet je om anderen te helpen veranderen in de eerste plaats je eigen veranderpotentieel kennen. 


De Masterclass in change gidst je samen met je leergroep doorheen je persoonlijke verandertocht. Stapsgewijs ontdek je hoe je organisaties duurzaam kan helpen ontwikkelen. Je verwerft een schat aan vaardigheden om teams procesmatig te begeleiden, steeds met de economische doelen van je organisatie voor ogen. 


Als leidinggevende word je verondersteld om naadloos

in te spelen op turbulente veranderprocessen.

Masterclass in Change,

een innovatief concept

Elk traject is een goed gebalanceerde mix van groepsleren, projectwerk op de werkvloer en persoonlijke coaching.

We werken met innovatieve technieken zoals natuurbeleving en T-groepen, om de introspectie en het zelfbewustzijn bij onze deelnemers maximaal aan te wakkeren. 

De Masterclass in Change combineert innovatieve inzichten in change management met introspectie en ervaringsgericht leren. Daarbij worden inzicht, voelen en handelen met elkaar verbonden. Binnen een leergroep verken je het brede veld van change op een heel nieuwe manier.

Een uniek concept

Onze begeesterde begeleiders hebben hun sporen ruimschoots in het veld verdiend. Ze vertrekken steeds vanuit het idee dat elke leerinterventie tot een duurzame verandering moet leiden.

Begeleiders met ruime praktijkervaring

Van elk leertraject meten we het rendement in functie van de verwachte economische doelen van jouw onderneming. Zo wordt het resultaat zichtbaar voor je.

Focus op rendement

Innovatieve leervormen

In 4 stappen van louter sturen naar 'procesmatig ondersteunen'

Module 3: Gedragsverandering begeleiden binnen je team

Module 2: Buy-in creëren voor change binnen jouw team

Module 4: Ik als begeleider van change

Module 1: Organisaties in verandering

DAG 1: Basisprincipes van change management

DAG 2: Jouw nieuwe rol binnen verandering

DAG 3: Verandercommunicatie

DAG 4: Aan de slag met verander-weerstand

DAG 5: Jouw team ondersteunen doorheen de verandering

DAG 6: Duurzaam veranderen


Gedurende deze twee dagen zet je een aantal belangrijke stappen als procesbegeleider. Je leert je drang om te sturen en te controleren los te laten. In plaats daarvan gids je je team in het hier en nu. Inzichten als “trust the proces” en “alles is interventie” worden je tweede natuur. Ze helpen je bij het begeleiden van je team richting verwachte economische doelen.


Tijdens dit proces krijgen je teamleden ook nieuwe vaardigheden en attitudes onder de knie. Je ondervindt hoe je je begeleidende rol kan inzetten om het aangeleerde nieuwe gedrag duurzaam te verankeren binnen je team. We gaan aan de slag met intervisie op basis van praktijkcases.

DAG 7: Begeleiden van change: praktijkopdracht

DAG 8: Mijn sterktes als change-begeleider aan de hand van de AI (Appreciative Inquiry)-methodologie


In de laatste module zetten we de stap naar je eigen werkomgeving. Tijdens dag 7 word je uitgedaagd in een real case. Je zet in de praktijk om wat je de afgelopen 6 dagen geleerd hebt. Aan het einde van de oefening krijg je feedback van je begeleiders en je teamleden.


Als afsluiter maken we kennis met AI of Appreciative Inquiry. Op een waarderende manier kijken we terug op het afgelegde parcours en vooruit naar je verdere leertocht. Je capteert wat er al is en inventariseert waarderend je potentieel.

In MODULE 1 van het programma analyseren we samen de fundamenten van change management. Tijdens de tweedaagse zoomen we in op de typische architectuur van een change-traject. Je ontdekt hoe je rol als leidinggevende verandert in de verschillende fases van change. Als groep onderzoeken we ervaringsgericht de plaats van het proces tijdens verander-trajecten.

Een belangrijk deel van deze module is het begeleiden van teams. Dankzij de groepsdynamiek van de Masterclass leer je als deelnemer jezelf kennen als deel van de groep. Je wordt gewaar dat je flexibel je stijl moet aanpassen en ontdekt wat je de meerwaarde is van procesmatig leidinggeven tijdens verandering. We staan uitvoerig stil bij het vormen van groepen en de stappen in groepsdynamica.

MODULE 2 staat in het teken van “je team klaarmaken voor change”. Je leert onder andere met verhalen binnen je team engagement creëren voor de komende veranderingen. Ook richting geven en duidelijkheid scheppen zijn hier sleutelbegrippen.


Weerstand en angst worden tijdens deze tweedaagse onze bondgenoot. Je leert een “veilige omgeving” creëren voor je team om met die weerstand en angst om te gaan. Je leert weerstand omarmen en omzetten in de meest krachtige tool voor verandering. Betrokkenheid en verantwoordelijkheid van je teamleden mondt uit in duurzame verandering. Je schept een klimaat waar ideeën en initiatieven worden aangemoedigd.


09u00 - 17u00

Locatie: De Schuur, Mijlstraat 124, Duffel


Prijs voor deze 8-daagse change-opleiding over een periode van 2 maanden:

€ 4.725*

(*€ 2.835,00 met kmo-portefeuille)

MASTERCLASS IN CHANGE

Een must voor elke leidinggevende die te maken heeft met change.

Na een druk op deze knop gaan we je facturatie-gegevens vragen, 

neem deze alvast bij de hand.

Inspirerende locatie 

"De Schuur is een thuis...een plaats waar je kan uitnodigen, waar verhalen verteld worden, ideeën worden bedacht en vriendschappen ontstaan. Een nieuwe manier van kennisdeling, van leren en samen groeien."

The house of change

Mijlstraat 124

2570 Duffel

The House of Change

Mijlstraat 124

2570 Duffel

Tel: +32 15 36 35 05

info@thehouseofchange.be