Hoe The Academy ervoor zorgde dat Nico een deel van onze familie werd.

We stellen je graag voor aan Nico Van de Venne, trainer en coach bij The house of change. Hij vertelt je graag zijn verhaal over zijn eerste stappen als ondernemer, als trainer en als deel van onze familie.


In september van 2019 besloot ik om ‘last-minute’ deel te nemen aan een infoavond van The house of change. Op het moment van deelname stond ik persoonlijk op een kruispunt: beslissen om werknemer te blijven of om zelfstandig ondernemer te worden.

Na het ontvangen van de informatie over de opleiding van Train the Trainer was het voor mij meteen duidelijk deze opleiding een geweldige opportuniteit was voor mij. Nadat ik de knoop had doorgehakt en gekozen had voor ondernemerschap, startte ik aan het intensieve en verhelderende traject in februari 2020.

Parallel kreeg ik ook enkele mooie opportuniteiten aangereikt door The house of change. De kans om voor hen te starten met het geven van opleidingen… met het nodige succes. Door dit parallel te laten lopen met de Train the Trainer opleiding, was het voor mij ook mogelijk om de methodiek, die mij aangeleerd werd, direct toe te passen in de praktijk. Dankzij deze opleiding kreeg ik zelf meer vertrouwen en dit reflecteerde ook in de feedback van de deelnemers.

In maart 2020 kwam dan ook corona. Dit veroorzaakte voor mij dat ik heel snel moest overschakelen naar een online dienstverlening. Eén van deze diensten was het online trainingen geven. Aangezien de methodiek van de opleiding Train the Trainer de nodige flexibiliteit inherent aanwezig heeft, kon ik dit vrij vlot doen. Naast de opleidingen die ik voor The house of change begon te geven, heb ik dan ook mijn eigen workshop traject kunnen uitbouwen, gebaseerd op deze methodiek.

De ondersteuning en hulp die ik van The house of change ontvangen heb in deze periode, is van een heel groot belang. De professionele aanpak, maar ook de persoonlijke manier van werken van het team, geeft je als trainer een heel goede ruggensteun. Ik ben daarom heel dankbaar dat ik bij THOC bepaalde diensten kan uitvoeren en nog steeds kan bijleren. In alle eerlijkheid kan ik zeggen dat mijn samenwerking met THOC mij zeker en vast geen windeieren heeft gelegd.

Dank u aan alle medewerkers van THOC voor de steun en opportuniteiten in de afgelopen maanden.

Maandag 22 APRIL 2024

HR DAY

Ontdek de toekomst van organisatorische groei en verandering tijdens onze gratis HR-DAY vol interactieve workshops en netwerkmogelijkheden.